Audacity

Audacity is een gratis, gemakkelijk te gebruiken, multi-track audio-editor en recorder voor Windows, Mac OS X, GNU / Linux en andere besturingssystemen. De interface is vertaald in vele talen. U kunt Audacity gebruiken om:

Neem live audio op.Neem computer afspelen op elke Windows Vista of latere machine op. Converteer tapes en records naar digitale opnames of CD’s.Bewerk WAV-, AIFF-, FLAC-, MP2-, MP3- of Ogg Vorbis-geluidsbestanden. AC3, M4A / M4R (AAC), WMA en andere formaten worden ondersteund met behulp van optionele bibliotheken. Knip, kopieer, splits of mix geluiden samen.Talrijke effecten, waaronder de snelheid of toonhoogte van een opname. Schrijf uw eigen plug-in effecten met Nyquist.
En meer! Bekijk de volledige lijst met functies.

Gratis software

Audacity is gratis software, ontwikkeld door een groep vrijwilligers en gedistribueerd onder de GNU General Public License (GPL).

Gratis software is niet alleen gratis (zoals “gratis bier”). Het is gratis als in vrijheid (zoals “vrije meningsuiting”). Gratis software geeft je de vrijheid om een ​​programma te gebruiken, te bestuderen hoe het werkt, het te verbeteren en te delen met anderen. Bezoek de Free Software Foundation voor meer informatie.

Programma’s zoals Audacity worden ook open source software genoemd, omdat hun broncode voor iedereen beschikbaar is om te bestuderen of gebruiken. Er zijn duizenden andere gratis en open source programma’s, waaronder de Firefox webbrowser, de LibreOffice of Apache OpenOffice office suites en complete Linux-gebaseerde besturingssystemen zoals Ubuntu.

We verwelkomen donaties om de ontwikkeling van Audacity te ondersteunen. Iedereen kan bijdragen aan Audacity door ons te helpen met documentatie, vertalingen, gebruikersondersteuning en door onze nieuwste code te testen.

Open HUB (voorheen bekend als “Ohloh”) heeft statistieken over de waarde van Audacity-ontwikkeling. De statistieken zijn door ons ingesteld om alleen de waarden van Audacity-specifieke ontwikkeling te tonen, exclusief de codebibliotheken van derden die Audacity gebruikt.