Audacious

Audacious is een open source audio speler. Audacious is een afstammeling van XMMS en speelt uw muziek af zoals u het wilt, zonder de resources van uw computer weg te stelen van andere taken. Sleep mappen en afzonderlijke songbestanden, zoek naar artiesten en albums in uw volledige muziekbibliotheek of maak en bewerk uw eigen aangepaste afspeellijsten. Luister naar cd’s of stream muziek van het internet. Tweak het geluid aan met de grafische equalizer of verander het dynamische bereik met audio-effecten. Geniet van de moderne Qt-thema-interface of verander dingen met Winamp Classic skins. Gebruik de plug-ins van Audacious om teksten voor je muziek op te halen, een VU-meter weer te geven en meer.

Audacious draait op Linux, BSD-derivaten, macOS en Windows. Als u de nieuwste versie (momenteel 4.3.1) wilt downloaden en installeren, raadpleegt u de downloadpagina.

Als u problemen ondervindt bij het installeren of uitvoeren van Audacious, aarzel dan niet om hulp te vragen op de forums. U kunt hier ook een nieuwe functie aanvragen of een bug melden, maar controleer eerst de lijst met veelvoorkomende problemen. Vergeet ook niet dat de ontwikkelaars van Audacious vrijwilligers zijn en slechts een beperkte hoeveelheid tijd aan het project kunnen besteden. Als u een grote ontwerpwijziging aanvraagt of een bug zonder voldoende informatie rapporteert om het te reproduceren, wordt u waarschijnlijk genegeerd.

We kunnen altijd meer hulp gebruiken bij het ontwikkelen en vertalen van Audacious. Als je hulp nodig hebt om aan de slag te gaan, vraag het dan op de forums.