Avast Free Antivirus

Essentiële bescherming die compact, superkrachtig en helemaal gratis is. 

Gratis efficiënte en bekroonde virusbescherming op basis van de cloud
Boordevol functionaliteit, met het grootste netwerk voor dreigingsdetectie, zelflerende virusbescherming en thuisnetwerkbeveiliging waar uw pc niet trager van wordt.

Eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk
Kies voor essentiële antivirusbescherming. Avast Free Antivirus scant Windows-apparaten, bijvoorbeeld uw laptop of desktop, op beveiligings- en prestatieproblemen, en geeft vervolgens aan hoe u deze meteen kunt verhelpen.

Meer dan 435 miljoen gebruikers over de hele wereld vertrouwen op Avast. Doe mee.

Wat zit er in de nieuwste versie?
Een prachtige, intuïtieve interface, geavanceerde toepassingsbescherming, de nieuwe passieve modus waarmee u meerdere beveiligingsproducten tegelijk kunt uitvoeren – en een aardigheidje voor de gamers en filmliefhebbers onder u.

Supergebruiksvriendelijke beveiligingssoftware
In onze frisse nieuwe, gebruiksvriendelijke gebruikersinterface kunt u met één klik alles controleren, van uw wachtwoorden tot de beveiliging van uw thuisnetwerk.

Tijd om te gamen of films te kijken. Voortaan zonder onderbrekingen
Game-modus heeft een nieuwe naam gekregen en nieuwe kunstjes geleerd. De modus heet nu Niet storen en zorgt ervoor dat storende pop-upmeldingen worden geblokkeerd wanneer u aan het gamen bent, een filmpje kijkt of een schermvullende presentatie geeft.

Maak kennis met Gedragsschild
Uw toepassingen worden niet alleen gecontroleerd op malware. Ook hun gedrag wordt nauwlettend in de gaten gehouden, zodat er niet ineens gekke dingen gebeuren.

Dit is niet zomaar een gratis antivirusprogramma
Tot de nieuwste functionaliteit behoren essentiële intelligente dreigingsdetectie en bescherming in realtime. Daarnaast wordt zo zuinig met de systeembronnen omgesprongen dat u niet eens merkt dat het programma actief is.

Intelligente antivirussoftware
Spoor schadelijke verschijnselen als virussen, malware, spyware, ransomware en phishing op en blokkeer ze. Door middel van slimme analyses worden dreigingen gestopt voordat ze schade kunnen aanrichten.

CyberCapture
Laat verdachte bestanden automatisch in de cloud analyseren, zodat er in geval van een dreiging naar alle Avast-gebruikers een oplossing kan worden gestuurd.
 
Wifi inspecteren
Spoor automatisch zwakke plekken in uw draadloze thuisnetwerk op en mensen die ongevraagd meeprofiteren van uw netwerk.

Slimme scan
Spoor alle kieren op waar malware doorheen kan glippen: van onveilige instellingen en wachtwoorden tot verdachte invoegtoepassingen en verouderde software.