Fan Control

Fan Control is een zeer gerichte ventilatorbesturingssoftware voor Windows
Geen installatie vereist.

CPU-, GPU- en casefans

Ja, dat is gedekt. Fan Control biedt uitgebreide ondersteuning voor een verscheidenheid aan moederborden, GPU’s en andere hardware, zoals AIO’s. Zeg vaarwel tegen de “silo”-aanpak waarbij u meerdere software gebruikt om uw verschillende ventilatoren te bedienen. Laat ze allemaal controleren door één enkele slimme entiteit, en begin na te denken over koeling en geluid als een systeembrede zorg.

Tinkers zijn blij

Fan Control heeft ALLE parameters. Reactietijd, hysteresis, richting van de hysteresis, stap omhoog, stap omlaag… Stem af op uw hartenwens. Beheer de start- en stoplogica van uw ventilator, voor een soepele werking bij 0 RPM (indien ondersteund).

Het draait allemaal om de mix

De ontbrekende functie waaruit dit hele project voortkomt. Mixventilatorcurven brengen de mogelijkheden naar een geheel nieuw niveau. Combineer elk type ventilatorcurve met elkaar en pas een functie als maximum of gemiddelde toe om een geheel nieuwe besturingslogica te creëren. Verschillende curven gebonden aan verschillende temperatuursensoren, met elkaar gemengd, uw casefans hebben nooit om beter gevraagd.

Uitbreiding via plug-ins

Wilt u meer sensoren en bedieningselementen van een derde partij toevoegen? Geen probleem! Fan Control heeft een eenvoudig plug-insysteem met .NET waarmee elke externe ontwikkelaar temperatuur-, snelheids- of regelsensoren kan toevoegen. Installeren is net zo eenvoudig als het plaatsen van een dll in de plug-inmap, dat is alles. U kunt de lijst met actieve plug-ins bekijken op de Github-pagina.

Open source-backend

Fan Control-backend is voornamelijk gebaseerd op LibreHardwareMonitor, een open source-vork van de originele OpenHardwareMonitor. Dit betekent dat hardwarecompatibiliteit volledig openstaat voor iedereen om bij te dragen, en niet afhankelijk is van een enkele ontwikkelaar die er op een gegeven moment misschien mee ophoudt. Gecombineerd met het plug-insysteem is Fan Control ontgrendeld voor vele generaties hardware.