Keepass

Wat is KeePass?
Vandaag moet u veel wachtwoorden onthouden. U hebt een wachtwoord nodig voor de Windows-netwerkaanmelding, uw e-mailaccount, het FTP-wachtwoord van uw website, online wachtwoorden (zoals een lid van de website), enz. Enz. Enz. De lijst is eindeloos. U moet ook verschillende wachtwoorden gebruiken voor elk account. Omdat als je overal maar één wachtwoord gebruikt en iemand dit wachtwoord krijgt, je een probleem hebt … Een serieus probleem. De dief zou toegang hebben tot uw e-mailaccount, website, enz. Onvoorstelbaar.

KeePass is een gratis open source wachtwoordbeheerder die u helpt uw ​​wachtwoorden op een veilige manier te beheren. U kunt al uw wachtwoorden in één database plaatsen, die wordt vergrendeld met één hoofdsleutel of sleutelbestand. U hoeft dus maar één hoofdwachtwoord te onthouden of het sleutelbestand te selecteren om de hele database te ontgrendelen. De databases worden gecodeerd met behulp van de beste en veiligste coderingsalgoritmen die momenteel bekend zijn (AES en Twofish). Zie de functiepagina voor meer informatie.

Is het echt gratis?
Ja, KeePass is echt gratis, en meer dan dat: het is open source (OSI-gecertificeerd). U kunt de volledige bron bekijken en controleren of de coderingsalgoritmen correct zijn geïmplementeerd.