Shotcut

Shotcut is een gratis, open source, platformonafhankelijke video-editor voor Windows, Mac en Linux. 

Belangrijke functies zijn onder meer ondersteuning voor een breed scala aan indelingen; geen import vereist wat betekent dat native tijdlijnbewerking; Blackmagic Design-ondersteuning voor invoer- en preview-monitoring; en resolutieondersteuning voor 4k.

Grootformaat ondersteuning

Ondersteunt honderden audio- en videoformaten en codecs dankzij FFmpeg. Geen import vereist, wat betekent native editing, plus multi-format tijdlijnen, resoluties en framerates binnen een project. Framenauwkeurig zoeken ondersteund voor vele videoformaten.

Apparaat- en transportopties

Blackmagic Design SDI en HDMI voor input en preview monitoring. Scherm, webcam en audio-opname. Afspelen van netwerkstreams. Ondersteunt resoluties tot 4k en vastleggen van SDI, HDMI, webcam, JACK & Pulse-audio, IP-stream, X11-scherm en Windows DirectShow-apparaten.

Slanke, intuïtieve interface

Meerdere dockbare en niet-dockbare panelen, inclusief gedetailleerde media-eigenschappen, recente bestanden met zoeken, afspeellijst met miniatuurweergave, filterpaneel, geschiedenisweergave, coderingspaneel, takenwachtrij en gesmolten server en afspeellijst. Ondersteunt ook slepen-en-neerzetten van middelen uit bestandsbeheer.