Shutter Encoder

Een eenvoudige en complete interface Shutter Encoder is een van de beste video-omzettersoftware, het kan ook afbeeldingen en audio  verwerken! Het is ontworpen door video-editors om zo toegankelijk en efficiënt mogelijk te zijn. Shutter Encoder maakt gebruik van FFmpeg om de codering af te handelen, waardoor ondersteuning voor bijna elke codec waar je ooit van hebt gehoord, en nog veel meer waar je nog nooit van hebt gehoord. Geloof ons echter niet alleen op ons woord: Avid beveelt zelf Shutter Encoder aan als onderdeel van uw Media Composer en ProTools-opnameworkflow!

Totale controle over codering

Shutter Encoder heeft een paneel met een groot aantal instellingen.Dit omvat toegang tot krachtige FFmpeg-mogelijkheden zoals dubbele framedetectie, framerate-interpolatie, analytische hulpmiddelen en de-interlacing met een aantal beschikbare filters.

Trim en knip uw video’s

Je hebt de mogelijkheid om precies te kiezen welk deel van je video wordt opgenomen in de uitvoerbestand via een intuïtieve triminterface. U kunt precies zien waar die bezuinigingen zullen plaatsvinden de ingebouwde videospeler. Met sommige codecs kun je dit verliesvrij en extreem snel doen dankzij de innovatieve functie “Knippen zonder opnieuw coderen”

Verfijn uw afbeelding

De Shutter Encoder bevat een krachtig tabblad voor beeldaanpassing, waarmee u kleuren kunt aanpassen, LUT’s kunt toepassen, en converteer kleurruimten rechtstreeks in de applicatie. Deze functie ondersteunt zelfs onbewerkte afbeeldingsformaten zoals .nef, .cr2 maar ook .psd, .pdf, .png, .jpg en meer!

Krachtige ondersteuning voor bijsnijden

Door de sectie “Afbeelding bijsnijden” te gebruiken, heeft u de mogelijkheid om uw afbeeldingen snel en eenvoudig bij te snijdenevenals je video’s. U kunt uw frame nauwkeurig definiëren door uw waarden rechtstreeks in pixels te schrijven of selecteer eenvoudig een voorinstelling.

Clipinformatie genereren en inbranden

Met Shutter Encoder kunt u clipnamen, tekst en tijdcode in uw video branden, perfect voor ruwe montages en concepten! Geen tijdcode? Geen probleem, Shutter kan er een voor u genereren! U kunt zelfs een tijdcode-offset opgeven, zodat deze niet vanaf 0 hoeft te beginnen!

Ondertiteling insluiten en inbranden

Shutter Encoder kan worden gebruikt om met slechts een paar klikken ondertitels in te sluiten en open ondertitels in te branden. Of je ze nu in de ingebouwde editor hebt gemaakt of je eigen .srt-, .vtt- of .ass-ondertitels hebt geïmporteerd elders gemaakt, is er een manier om het voor elkaar te krijgen met Shutter Encoder!

Voeg uw logo’s en watermerken toe

Met Shutter Encoder kunt u elke gewenste afbeelding of video toevoegen als overlay op uw beeldmateriaal, u kunt zelfs de dekking, grootte en positie rechtstreeks in de applicatie aanpassen!

Ingebouwde ondertiteleditor

Uniek voor gratis video-omzettersoftware: Shutter Encoder bevat een krachtige ingebouwde ondertiteleditor. Ondertiteleditors zal de golfvormweergave en innovatieve snelkoppelingen waarderen om het proces zo snel en eenvoudig mogelijk te maken!

Automatische snijdetectie

Shutter Encoder heeft een krachtige snijdetectietool die u kunt gebruiken om te splitsen een bestaande video gebaseerd op waar bezuinigingen plaatsvinden. U kunt zelfs een .edl-bestand maken om te importeren in de meeste grote niet-lineaire bewerkingspakketten om een bewerkbare reeks te produceren. Een geweldige manier om een voorsprong te krijgen bij het bijwerken van oude video’s of werken aan oude projecten waarvan je de bestanden niet meer hebt!

Een renderwachtrij om te stoppen met wachten

Er komt een tijd dat we verschillende formaten willen uitbrengen verschillende bestanden. Deze wachtrij is toegankelijk via dit pictogram wachtrijweergavepictogram naast de knop “Startfunctie” zal uw geluk maken.

Bewaar en deel uw instellingen

Heeft u de coderingsinstellingen precies zo ingesteld als u wilt? Met Shutter Encoder kunt u uw instellingen opslaan in een vooraf ingesteld bestand door simpelweg op cmd/ctrl+S te drukken. U kunt deze vooraf ingestelde bestanden zelfs delen met andere gebruikers

Ingebouwde FTP-serverondersteuning

U kunt het configureren om uw geconverteerde bestanden rechtstreeks te uploaden na voltooiing automatisch naar de FTP-server. U kunt zelfs een samenvatting van de conversie per e-mail laten versturen. Het wordt automatisch naar de verschillende servers verzonden. Dus als je hem een nacht in de studio hebt laten draaien, je zult dat extra gemoedsrust hebben dat hij klaar is met zijn taken als je thuiskomt!

Volledige bestandsinformatie

Shutter Encoder vertelt u alles wat u moet weten over uw bestanden Klik eenvoudig met de rechtermuisknop/optie op de bestanden in uw wachtrij en u krijgt een volledig overzicht te zien van hun specificaties, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over de beste manier om Shutter Encoder te configureren om uw beeldmateriaal te verwerken!

Krachtig hernoemen van bestanden hernoemen

Shutter Encoder geeft u de mogelijkheid om de namen van uw uitvoerbestanden aan te passen. U kunt voor- en achtervoegsels toevoegen, waardoor indexnummers automatisch worden verhoogd, en vervang bestaande tekst met wat je maar wilt!

Functielijst

– Without conversion: Cut without re-encoding, Replace audio, Rewrap, Conform, Merge, Extract, Subtitling, Video inserts
– Sound conversions: WAV, AIFF, FLAC, ALAC, MP3, AAC, AC3, OPUS, OGG, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
– Editing codecs: DNxHD, DNxHR, Apple ProRes, QT Animation, GoPro CineForm, Uncompressed
– Output codecs: H.264, H.265, VP8, VP9, AV1, OGV, MPEG-2
– Broadcast codecs: XDCAM HD422, AVC-Intra 100, XAVC, HAP
– Old codecs: DV PAL, MJPEG, Xvid, WMV, MPEG-1
– Archiving codec: FFV1
– Images creation: JPEG, Image
– Burn & Rip: DVD, Blu-ray, DVD RIP
– Analysis: Loudness & True Peak, Audio normalization, Cut detection, Black detection, Media offline detection, VMAF
– Download: Web video