Universal Media Server

Universal Media Server is een mediaserver die video’s, audio en afbeeldingen kan weergeven op elk apparaat dat DLNA ondersteunt.

Het is gratis, regelmatig bijgewerkt en heeft meer functies dan elke andere mediaserver, inclusief betaalde mediaservers.

Het streamt naar veel apparaten, waaronder Sony PlayStation 3 (PS3) en PlayStation 4 (PS4), Microsoft Xbox One en 360, veel tv’s (Samsung, Panasonic, Sony, Vizio, LG, Philips, Sharp), smartphones (iPhone, Android, enz.), Blu-ray-spelers en meer.

Universal Media Server is een DLNA-, UPnP- en HTTP / S-mediaserver. Het was oorspronkelijk gebaseerd op PS3 Media Server door shagrath. UMS is gestart door SubJunk, een officiële ontwikkelaar van PMS, om een grotere stabiliteit en bestandscompatibiliteit te garanderen. Universal Media Server ondersteunt alle belangrijke besturingssystemen, met versies voor Windows, Linux en Mac OS X. Het programma streamt of transcodeert video-, audio- en beeldformaten met weinig of geen configuratie. Het wordt aangedreven door FFmpeg, MEncoder, tsMuxeR, MediaInfo, OpenSubtitles en meer, die samen ondersteuning bieden voor een breed scala aan mediaformaten.