VeraCrypt

VeraCrypt is een gratis open source schijfversleutelingssoftware voor Windows, Mac OSX en Linux. Gebracht door IDRIX ( https://www.idrix.fr ) en gebaseerd op TrueCrypt 7.1a.

VeraCrypt belangrijkste kenmerken:

Wat brengt VeraCrypt u?

VeraCrypt voegt verbeterde beveiliging toe aan de algoritmen die worden gebruikt voor systeem- en partitieversleuteling, waardoor het immuun is voor nieuwe ontwikkelingen in brute-force-aanvallen.
VeraCrypt lost ook veel kwetsbaarheden en beveiligingsproblemen op in TrueCrypt.

Als een voorbeeld, wanneer het systeem partitie wordt versleuteld, TrueCrypt gebruikt PBKDF2-ripemd160 1000 iteraties dat in VeraCrypt gebruiken we 327.661 . En voor standaardcontainers en andere partities gebruikt TrueCrypt maximaal 2000 iteraties, maar VeraCrypt gebruikt 655331 voor RIPEMD160 en 500000 iteraties voor SHA-2 en Whirlpool.

Deze verbeterde beveiliging voegt enige vertraging toe aan het openen van gecodeerde partities zonder enige prestatie-impact op de gebruiksfase van de applicatie. Dit is acceptabel voor de legitieme eigenaar, maar het maakt het voor een aanvaller veel moeilijker om toegang te krijgen tot de versleutelde gegevens.