VirtualBox

VirtualBox is een krachtig x86- en AMD64/Intel64-virtualisatieproduct voor zowel zakelijk als thuisgebruik. VirtualBox is niet alleen een extreem feature-rijk, krachtig product voor zakelijke klanten, het is ook de enige professionele oplossing die gratis beschikbaar is als Open Source Software onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) versie 3.

Momenteel draait VirtualBox op Windows-, Linux-, macOS- en Solaris-hosts en ondersteunt het een groot aantal gastbesturingssystemen, waaronder maar niet beperkt tot Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 ), DOS/Windows 3.x, Linux (2.4, 2.6, 3.x en 4.x), Solaris en OpenSolaris, OS/2 en OpenBSD.

VirtualBox wordt actief ontwikkeld met frequente releases en heeft een steeds groeiende lijst met functies, ondersteunde gastbesturingssystemen en platforms waarop het draait. VirtualBox is een gemeenschapsinspanning ondersteund door een toegewijd bedrijf: iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen, terwijl Oracle ervoor zorgt dat het product altijd voldoet aan professionele kwaliteitscriteria.