Blender

Blender is de gratis en open source 3D-creatiesuite. Het ondersteunt de volledige 3D-pijplijn – modellering, rigging, animatie, simulatie, rendering, compositing en motion tracking, videobewerking en 2D-animatieleiding.

Blender is de gratis en open source 3D-creatiesuite. Het ondersteunt de volledige 3D-pijplijn – modellering, rigging, animatie, simulatie, rendering, compositing en motion tracking, zelfs videobewerking en game-creatie. Geavanceerde gebruikers gebruiken Blender’s API voor Python-scripting om de applicatie aan te passen en gespecialiseerde tools te schrijven; vaak zijn deze opgenomen in toekomstige releases van Blender. Blender is zeer geschikt voor particulieren en kleine studio’s die profiteren van de uniforme pijplijn en het responsieve ontwikkelingsproces. Voorbeelden van veel op Blender gebaseerde projecten zijn beschikbaar in de showcase.

Blender is platformonafhankelijk en werkt even goed op Linux-, Windows- en Macintosh-computers. De interface maakt gebruik van OpenGL voor een consistente ervaring. Om de specifieke compatibiliteit te bevestigen, geeft de lijst met ondersteunde platforms aan welke regelmatig worden getest door het ontwikkelingsteam.

Als een gemeenschapsgestuurd project onder de GNU General Public License (GPL), is het publiek gemachtigd om kleine en grote wijzigingen aan te brengen in de codebasis, wat leidt tot nieuwe functies, responsieve bugfixes en een betere bruikbaarheid. Blender heeft geen prijskaartje, maar je kunt investeren, deelnemen en helpen om een krachtige samenwerkingstool te ontwikkelen: Blender is je eigen 3D-software